Vise nebune

on

Ce e de actualitate pentru Shaumbra în aceste zile (și nopți)? Vise nebune. Vise cu adevărat nebune.

Cealaltă noapte am avut un vis bizar și intens care a părut să dureze opt ore. Ca alte vise din aceste ultime câteva luni, a avut o neobișnuită claritate și profunzime. Culorile erau mai profunde, personajele mai reale și subtilitățile nu atât de subtile. A fost un vis „călătorie”, însemnând că încercam să ajung dintr-un loc în altul, apoi în altul. A fost plin cu obstacole și provocări, oameni buni și oameni răi și chiar și câteva stafii sinistre. Înainte de a-i spune ceva Lindei a doua zi dimineață, ea mi-a spus că avusese un vis lung și intens în noaptea dinainte. Câteva ore mai târziu, la telefon cu Alain Bolea, abilul nostru Consilier, el mi-a povestit despre un vis lung și intens pe care l-a avut în aceeași noapte.

Fac o notă mentală despre ce împărtășește Shaumbra cu mine și ce citesc pe Facebook și pe alte rețele sociale ale Shaumbrei. Există tendințe clare cu ceea ce Shaumbra din întreaga lume se confruntă. Cu ceva timp în urmă, comentariul numărul 1 dinspre Shaumbra era despre dureri în corp și suferințe. Apoi a existat timpul când Shaumbra a trecut prin uitare, dar eu nu îmi amintesc când a fost asta. Înainte, în era lui Tobias, Shaumbra treceau printr-o perioadă lungă de tristețe inexplicabilă; doreau să plângă fără un motiv aparent. Și apoi a existat timpul când Shaumbra au dorit cu atâta disperare să fie singuri, dar totuși le era atât de frică să fie solitari.

Găsesc toate acestea ca fiind un uimitor studiu sociologic și ontologic al venirii noastre în Realizare. Ne aflăm în multe părți diferite ale planetei și nu în mult contact unii cu alții, cu excepția a o dată sau două ori pe lună pe Internet, și totuși trecem prin atâtea experiențe generale similare. Cum se întâmplă aceasta? Unii ar numi-o conștiință de grup. Eu cred că se întâmplă din cauză că suntem în acestă călătorie împreună și, prin urmare, trecem prin experiențe foarte similare în aceleași intervale generale de timp.

Sunt destul de bun la interpretarea viselor, dar aceste vise recente sunt de natură diferită. Nu intră în aceleași categorii ca visele Freudiene. Noi am depășit chestiunea cu obsesia mamă-tată-sexualitate cu mult, mult timp în urmă. Sunt un fan al simbologiei viselor a lui Jung, dar mare parte din ea pur și simplu nu pare să se aplice în aceste zile, viselor mele. Visele mele recente se simt de parcă ar fi scrise de Lewis Caroll și regizate de excentrici de la Hollywood precum Tim Burton sau David Lynch.

Ieri, după încă o noapte de vise ciudate care m-au lăsat zguduit ore după ce m-am trezit, am strigat către Admaus. „Ce se întâmplă cu aceste vise?! Vin acum în fiecare noapte… Ce încearcă ele să îmi spună?”

„Vise, ce vise?” a răspuns Profesorul.

„Știi, acele chestii care rulează în mintea mea în timp ce încerc să dorm noaptea”, am replicat eu cu nerăbdare.

„Oh, acelea nu sunt doar ‘vise’, ca atare”, a spus Adamus de fapt. „Sunt povești din trecutul tău care continuă să ruleze în celelalte dimensiuni. Nu sunt doar vise, ele sunt reale.” Apoi a dispărut într-o clipă, pentru a mă lăsa să cuget la ‘visele’ mele.

În acea noapte am avut un alt vis „călătorie” intens, și am început să înțeleg despre ce vorbea el. Noi avem multe experiențe în viețile noastre. Fiecare este ca o poveste. Doar pentru că experiența literală 3D s-a terminat, nu înseamnă că povestea s-a terminat. Ea continuă să ruleze în celelalte tărâmuri. De exemplu, înainte de timpul meu cu Crimson Circle, am fost într-o companie de aviație tip start-up (n.tr.: un start-up este un tip de afacere bazat pe inovație). Munceam zi și noapte ca să ne dezvoltăm tehnologia, să strângem bani, să ne războim cu 7 companii de telefonie din Topul American care intentaseră numeroase procese împotriva noastră (noi am câștigat, pe toate capetele de acuzare), să ne angajăm personalul și să intrăm pe piață.

Dar povestea nu s-a încheiat când am părăsit compania în 2001. Numeroasele relații personale, precum și provocările afacerii start-up, continuă să trăiască mai departe. E aproape ca o poveste fără sfârșit. Visez despre această companie la fiecare câteva luni sau cam așa ceva, chiar dacă am părăsit-o de 16 ani. Când sunt treaz nu mă gândesc la această companie, dar în starea mea de vis povestea trăiește mai departe.

Acum luați asta și multiplicați-o de sutele și miile de experiențe pe care le-ați avut, variind de la relații de dragoste, la prieteni vechi de școală, la răni și accidente din viața voastră și începeți să vă faceți o idee despre cât de multe povești sunt jucate în celelalte tărâmuri. Noi suntem generatori de povești vii.

De fiecare dată când avem o experiență semnificativă ea creează o poveste care trăiește mai departe. Povestea nu urmează un traseu liniar; ea devine mult mai fluidă și flexibilă în celelalte tărâmuri.

Noi avem tendința să ne amintim doar câte un vis o dată, dar Adamus spune că visăm pe numeroase nivele, toate în același timp. El spune că noi visăm chiar și în starea noastră de veghe, dar simțurile noastre blochează asta pentru ca să ne focalizăm pe ACEASTĂ poveste.

Eu am încetat să încerc să-mi interpretez visele din ultima vreme folosind simboluri vechi și arhetipuri și am găsit această explicație ca fiind mult mai satisfăcătoare.

Acum stau de-o parte și pur și simplu observ visele ca povești… povești care continuă să se desfășoare. Odată obișnuiam să cred că visele mele încercau să-mi spună ceva – că era un mesaj pentru mine în vise – dar am încetat să mai gândesc astfel. Acesta este un lucru bun, deoarece dacă era un mesaj pentru mine în vise, cu siguranță nu l-am priceput după tot acest timp.

De fapt, am început să percep experiențele mele nocturne ca “povestire” în loc de “visare”. Pe când corpul meu se relaxează și se regenerează în timpul somnului, privesc poveștile mele care continuă să se exprime și să se extindă. Uneori povestea (visul) continuă noapte de noapte, de parcă nu l-am părăsit. Alteori povestea va continua de unde a rămas acum șase luni. Poveștile (visele) sunt vii, pline de expresivitate, expansiune și viață.

Am înțeles (și Adamus a confirmat) că poveștile visului nu înseamnă neapărat încercarea de a găsi o rezolvare. Ele nu încearcă să găsească un sfârșit fericit, deoarece atunci nu ar fi un sfârșit al poveștii lor. Nu încearcă să ne trimită un mesaj secret. Sunt doar povești.

Am continuat discuția cu Adamus acum câteva zile. “Profesore, toate visele sunt doar povești?”

“Nu toate, dar în general cele pe care ți le amintești sunt povești,” a remarcat Adamus. “Sunt multe alte niveluri de vise unde mergi pe Noul Pământ ca să predai un curs sau, recent, unde mergi în sanctuarul Theos sau unde simți potențialele proiectelor la care lucrezi în viața ta ca ființă umană. Dar nu ai tendința să îți amintești aceste experiențe atunci când te trezești, deoarece mintea se concentrează pe dramă și pe intriga ‘poveștilor’.”

El a continuat: “Mulți oameni cred că visele sunt doar întrebările și rătăcirile minții în timp ce dorm, dar așa cum ați descoperit, mintea voastră umană nu s-ar putea înălța la conținutul și activitățile pe care le experimentați în vise. Mintea ar insista pe liniaritate… acele lucruri care au sens. Dar într-un vis puteți să vă avântați în aer precum un vultur și în următorul moment să înnotați sub apă fără nevoia de a respira. Dacă visele erau doar contemplările minții sau dacă încercați să rezolvați problemele vieții zilnice, atunci ar fi mult mai logice decât ceea ce experimentați. Visele sunt poveștile vii ale unui creator multidimensional.”

Am început să-mi privesc visele într-o lumină diferită. În loc să mai încerc să descifrez ce înseamnă visele sau ce încearcă să-mi transmită, le-am privit ca observator. Atunci am realizat ceva destul de uimitor: visele nu încearcă să ne modeleze, ci noi modelăm visele. Poveștile viselor noastre nu încearcă să ne schimbe sau să ne facă viața mai bună. În schimb, conștiința noastră creează și modelează poveștile în visele noastre.

“Adamus, aceste povești din vis vor continua la nesfârșit?” am întrebat.

“Tu ce crezi, lăcustă?” a replicat Cel Suveran.

Hmmm. Și atunci am înțeles. Pe măsură ce ajungem la Realizare, poveștile viselor ajung la Realizarea lor. Și aspectele noastre ajung la Realizarea LOR. Și trecutul și viitorul nostru ajung la Realizarea LOR. Visele, viețile trecute, aspectele și realitatea noastră umană sunt TOATE doar povești și, într-un fel, doar vise. În Cartea Mare a Poveștilor Viselor, a mea, este un capitol la care ajung acum, numit Maestrul. Este cea mai extraordinară dintre toate poveștile mele, deoarece este scrisă de creatorul tuturor poveștilor, acel Eu Sunt Cel Ce Sunt. În acest capitol sacru am ajuns să realizez că Maestrul creează și trăiește toate poveștile cu bucurie.

Articolul este preluat si tradus din Shaumbra Magazine pentru luna februarie 2017, adresa web: https://www.crimsoncircle.com/News/Articles/Geoffs-Page/Crazy-Dreams

Traducere realizată de: Ana-Maria Labo, Rodica Obedeanu
Revizuire: Mirela Ghenea

Despre Artistul Copertei

Grafica pentru numerele din ianuarie și februarie 2017 ale Revistei Shaumbra aparține lui Ionuț Caras, un artist talentat din România. Ionuț spune: “Definiția artei poate fi foarte largă, chiar dacă un aspect al artei, care este explorat la scară mare, este arta prin vise. Percepția cuiva despre un vis este vastă, care în comparație cu vizualizările artei, ajută la cuprinderea a ceea ce artiștii doresc de la privitorii lor. Arta devine extrem de populară atât prin similaritățile, cât și prin diferențele punctelor de vedere ale privitorilor.” Vă rugăm să vizitați website-ul lui Ionuț la: http://carasdesign.com

Versiunea pdf: apăsați aici

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.